+36308977828 info@worldedu.hu

A nyelvvizsga felkészítés nyelvtanfolyamok keretében és magántanárok segítségével is végezhető külföldön. Ezek az órák megfelelő alapot adnak ahhoz, hogy a diákok a szükséges készségekkel és tudással vértezzék fel magukat. 

Ezt tekinthetjük egy kihívásnak is, hiszen gondos tervezést és hatékony nyelvoktatási stratégiát igényel. Emellett ne feledkezzünk meg a folyamatos kihívásokról sem, amelyeknek csak támogató környezetben lehet megfelelni. 

Milyen tanfolyamokon vehetünk részt?

A WorldEdu – Nyelvtanulás külföldön partneriskoláinak nyelvvizsga felkészítése például az IELTS, a Cambridge, a TOEFL és az egyetemi vizsgákra specializálódott. Ezek a tanfolyamok egy meghatározott időpontban indulnak és középszintű nyelvtudás szükséges hozzájuk. Természetesen a kurzus végén nem kötelező azonnal letenni a vizsgát, de ezt valószínűleg az oktatóval együtt lesz érdemes eldönteni.

A nyelvvizsga felkészítés miben segíthet?

A vizsgákra fel kell készülni, hiszen nem elegendő az, hogy beszédben és írásban is flottul használjuk a nyelvet. Ahogy az élet egyéb területén, ebben az esetben is egy vizsgáról van szó, ahol nem árt, ha tudjuk, hogy mire számíthatunk. 

A felkészítések során az oktatók pontosan ezt veszik át a diákokkal. A vizsga formátumának elengedhetetlen ismerete, annak felépítése és a vizsgakövetelmények is fontosak, ha sikeresen szeretnénk venni az akadályokat. A tanárok célzottan és tervezetten készítenek fel mindenkit az adott vizsgákra.

A tanulók erősségeire és gyengeségeire is nagyon gyorsan fény derül

A tanfolyamok alatt az oktatónak lehetősége lesz arra, hogy pontosan beazonosítsa a diák gyengeségeit és erősségeit. Lehetséges, hogy valaki folyékonyan beszéli a nyelvet, de írásban nagyon gyenge. Ez fordítva is igaz lehet. 

A sikeres vizsga letételéhez a hallás utáni szövegértési készséget is el kell sajátítani. Miután beazonosították az egyes területeket, célzott útmutatást adnak mindenkinek, hogy milyen területre erősítsenek rá és mi az, amivel már nem kell foglalkozni.

Fontos a tanulási terv felállítása a nyelvvizsga felkészítés során

A nyelvvizsga felkészítés során tanulási terveket kell kidolgozni annak érdekében, hogy a diákoknak sikerüljön a megmérettetés. A célokra, a tanulás ütemezésére és a gyakorlásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. 

A tanárok igyekeznek olyan feladatokat adni, amelyek valamilyen módon kötődhetnek a diákhoz, hiszen ha például az egy hobbival kapcsolatos téma, akkor sokkal fogékonyabb lesz az illető nyelvtanulásra is. 

Miért érdemes külföldön tanulni?

A hatékony angol nyelvtanulás külföldön segíthet elmélyíteni a már meglévő tudásunkat. A diákok a tanfolyamokról hazatérve sokkal jobban értik és beszélik a nyelvet, hiszen a kint eltöltött idő alatt számtalan kihívást kellett leküzdeniük. Egy idegen országban senki sem fog velünk magyarul beszélni, mert a diákok a világ minden tájáról érkeznek. 

Ez alatt a pár hét alatt folyamatosan használni kell a nyelvet és nem lesz lehetőségünk arra, hogy saját anyanyelvünkön ismerkedjünk. A nyári időszakra tervezett tanfolyamokat egy nyaralásként is felfoghatjuk. A tanulás mellett a szórakozás is elérhető lesz, hiszen különféle vetélkedőkön vehetünk részt, szabadidőnkben pedig az adott ország kultúráját is alaposan megismerhetjük.

Láthatjuk, hogy eléggé összetett a vizsgákra való felkészítés de mi, a WorldEdu csapata várjuk a megkereséseket, hogy minél több tanulónk érhesse el a nyelvtanulás terén kitűzött céljait. 

Bővebb információért, ajánlatért keressetek minket az info@worldedu.hu email címen!