+36308977828 info@worldedu.hu

Össze szedtem néhány hasznos nyelvtanulási tippet a koronavírus miatt bevezetett karantén idejére, hogy otthon is tudj haladni a nyelvtanulással.

Az egész világ harcol a korona-vírus ellen. Országok zárják le határaikat. Anyanyelvi környezetben a nyelvtanulás jelen pillanatban lehetetlen. Hogy addig is mit javaslunk az idegennyelv gyakorlásához? Szerencsére rengeteg cikket, érdekességet olvashatunk idegen nyelven az interneten. Ezen kívül ott vannak az anyanyelvi könyvek.

Kedvenc regényünket elolvashatjuk eredeti nyelven. Vagy ha van ismerősünk, barátunk, aki külföldön él, levelezzünk vele, vagy skype-on keresztül beszélgessünk vele.

Zene, film, sorozat és nyelvtanulás

Ha szeretsz zenét hallgatni, érdemes a dalszöveget megkeresni, elolvasni és az ismeretlen szavakat, kifejezéseket kiszótározni. Zenehallgatás közben fejlesztheted a nyelvtudásodat sok hasznos új szót és kifejezést megtanulva.

Célszerű a kedvenc sorozatunkat vagy filmünket eredeti nyelven, felirattal megnézni például a Netflix-en vagy az HBO GO-n fejleszve a nyelvtudást.

Sok ingyenes és fizetős nyelvtanulást segítő applikáció is van, amit letölthetünk a telefonunkra. Ilyen a Duolingo is.

Kedvenc színészünktől vagy előadóinktól hallgathatunk interjúkat vagy podcastokat.

Vagy elő vehetünk egy régi nyelvkönyvünket és feladatokat oldhatunk meg belőle.

Aztán ha vége ennek az egész rémálomnak, újra nyakunkba vehetjük a világot, élményeket gyűjthetünk és anyanyelvi környezetben tanulhatunk nyelvet.

Mi majd segítünk Neked abban, hogy eligazodj a nyelviskolák között és megtaláljuk a számodra legjobb nyelvtanfolyamot.

Kérj információt a külföldi nyelvtanulási lehetőségekről az elérhetőségeinken vagy a kapcsolat oldalon.