Angol:

A világ ma angolul beszél, kb. 1,8 milliárd ember használja világszerte. Közhely, de igaz. Az angol nyelvet a világ számos országában anyanyelvként beszélik (pl.: Nagy-Britannia, Írország, Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Málta, Dél-Afrika).
A statisztikák szerint 446 millió anyanyelvi beszélője van napjainkban, és 53 ország hivatalos nyelve az angol.
Országok, ahol angolul tanulhatsz: Nagy-Britannia, Írország, Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Málta, Dél-Afrika

Német:

A német a germán nyelvek nyugati ágába tartozó nyelv. Körülbelül 90-98 millió ember anyanyelve, s további 80 millió ember tanult nyelve, ezért a világ legfőbb nyelvei közé tartozik. Az Európai Unióban a németet beszélik a legtöbben anyanyelvként. A német nyelv ma egyetlen hivatalos nyelv Ausztriában és Liechtensteinben. Az egyik hivatalos nyelv Németországban, Svájcban, Luxemburgban, Olaszországban, azon kívül Belgium, Dánia és Oroszország egyes területein.
Országok, ahol németül tanulhatsz: Ausztria, Németország, Svájc

 

Olasz:

Az olasz közkedvelt második vagy harmadik idegen nyelvként. Népszerűségét egyfelől Olaszország viszonylagos közelségének és a jelentős számú olasz tulajdonú vállalat jelenlétének, másfelől a nyelv viszonylagos könnyűségének köszönheti, amely különösképpen igaz, ha már egy vagy két idegen nyelvet is beszélsz.
Országok, ahol olaszul tanulhatsz: Olaszország

 

Spanyol:

Az angol és a kínai nyelv után a spanyolt beszéli a világon a legtöbb ember. Spanyolország mellett egész Közép-Amerika, Dél-Amerika jelentős része, az USA lakosságának mintegy negyede beszéli anyanyelvként, vagy második nyelvként a spanyolt. Manapság egyre többen tanulnak spanyolul, mely tendencia megfigyelhető Magyarországon is.
Országok, ahol spanyolul tanulhatsz: Spanyolország, Latin-Amerika: Kuba, Mexico

 

Francia:

A francia nyelv hagyományosan a diplomácia nyelve. Az Európai Unióban és az Európa Tanácsban leggyakrabban használt nyelv az angol mellett. Az Európai Unió lakói számára egyre inkább legalább két nyelv ismerete szükséges, amelyek közül nyilvánvalóan az első az angol, a második leggyakrabban választott nyelv pedig a francia, így Európa lakosságának jelentős része beszéli második vagy harmadik nyelvként. Franciaországon kívül Belgium, Svájc és Kanada hivatalos nyelve a francia.
Országok, ahol franciául tanulhatsz: Franciaország, Kanada, Svájc

 

Portugál:

A portugál nyelv több mint 210 millió ember anyanyelve, amivel a spanyol után a második legtöbb beszélővel rendelkező újlatin nyelv, a világ nyelvei közül pedig az 5-7. helyen áll. A portugál az elsődleges és egyben hivatalos nyelve pl. Brazíliának, Portugáliának.
Országok, ahol portugálul tanulhatsz: Portugália, Brazília