+36308977828 info@worldedu.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

Információk a szállásokról

Milyen szállások közül választhatok a kinttartózkodás alatt?

Általában az alábbi szálláslehetőségekből választhatsz: családoknál való elhelyezés ún. homestay, hotel vagy hostel, diákszállás vagy apartman. A lehetőségek skálája iskolánként eltérő. Ezzel kapcsolatban bővebb információ irodánkban vagy a nyelviskolák saját honlapján érhető el.

 

Mik a családoknál való elhelyezés előnyei?

Ha az anyanyelvű családoknál való elhelyezést választod, biztos lehetsz benne, hogy szóbeli nyelvi készségeid szintje rohamos javulásnak indul, hiszen mindennapi kommunikációd során az adott idegen nyelv lesz az egyetlen, amelyen lehetőséged lesz megszólalni. Az iskolán kívüli nyelvtanulásnak ez az egyik legjobb és legizgalmasabb formája.

 

Intézhetek egyénileg is szállást magamnak?

Természetesen igen, nem kötelező az iskolák által kínált szállások közül foglalni.

 

Mit kell vinnem magammal? Van, amit a szállás biztosít nekem?

Igen, általában a törölköző és az ágynemű biztosítva van a szálláson, emiatt nem kell aggódnod. Abban az esetben viszont, ha az apartmant vagy a hostelt választjuk, ezekről magunknak kell gondoskodnunk.

 

Mennyit kell utaznom a szállás és az iskola között?

Általánosságban elmondható, hogy nagyvárosokban 30-40 perces utazásokra kell számítani, míg a kisebb városokban ez az idő 10-20 percnél nem hosszabb, sok esetben még tömeg közlekedni sem kell, az oktatás helyszíne gyalogosan elérhető.

 

Hol és mit fogok enni?

A családi elhelyezés választható félpanzióval vagy teljes ellátással, így ebben az esetben a család gondoskodik az étkezésedről. Ha ellátás nélküli szállást választasz, akkor egyénileg kell az étkezést megoldanod. Az iskolák többségében van büfé, de a közelben rengeteg étterem, bolt közül tudsz válogatni.

Mikortól foglalhatom el a szállásomat?
A szállás elfoglalására általában az oktatás kezdetét megelőző vasárnapokon van lehetőség, azonban naponkénti felár fizetésének ellenében ez másik napon is lehetséges, az éppen rendelkezésre álló helyek számától függően.

 

Mikor kell elhagyni a szállást?

A szállást az imént említett vasárnapi beköltözések miatt, az ezt megelőző szombaton kell elhagyni. Csakúgy, mint a beköltözésnél, napi felár ellenében itt is van lehetőségünk a más napokon való kiköltözésre.

 

Hogyan tudom tartani a kapcsolatot a családommal és a barátaimmal?

Az iskolák biztosítanak ingyenes wifi használatot és számítógép termeket. A családi szállásokon sajnos nem mindenhol veheted igénybe az internetet.

 

Ha nem vagyok megelégedve a szállásommal, van lehetőségem a változtatásra? Ez jár bármilyen felárral?

Természetesen van lehetőség a szálláshely módosítására. Ez azonban a legtöbb esetben ügyintézési díjjal jár, melyet az iskolának kell kifizetnünk.

 

Van olyan kérdés, amire nem kaptál választ, írj emailt vagy telefonálj!

Részvételi díjakról és egyéb költségekről, szolgáltatásokról, kedvezményekről

Van ügyintézési díj?

A WoldEdu-nál díjmentes konzultációval és ügyintézéssel várunk Téged! Az ügyintézésbe beletartoznak az alábbiak: tanfolyamra jelentkezés, szállás foglalása, repülőjegy foglalása, reptéri transzfer foglalása, biztosítás, vízumügyintézés, egyéb kapcsolódó szolgáltatások intézése.

 

Egy összegben kell befizetnem a tanfolyamot?

A nyelvtanfolyamok díját egy összegben kell kifizetni, szakmai kurzusok esetében van lehetőséged részletfizetésre.

 

Mikor kell a tandíjat befizetnem?

A pontos összeget az iskola küldi meg, ahogy ez megvan, lehet fizetni a tandíjat. Legkésőbb kurzus kezdés előtt az iskolához meg kell érkeznie a pénznek.

 

Hogyan fizethetem be a tandíjat?

A tandíj befizetése két módon lehetséges. Banki átutalással, vagy banki befizetéssel.

 

Tandíjon felül mit kell még fizetnem, mivel kell kalkulálnom?

Az iskolánként eltérő, de a tandíjon felül számlázhatnak még jelentkezési díjat, tankönyvdíjat, vízumköteles ország esetében biztosítási díjat, igény esetén szállás díjat, reptéri transzfert. Ezeken felül vízumköteles országnál még számolnod kell a vízumdíjjal, esetleges orvosi vizsgálat díjával is. És természetesen minden esetben a repülőjegyet is meg kell majd vásárolnod.

 

Segít a vízumügyintézésben a WorldEdu?

Természetesen igen. Vízumköteles országnál, az ezzel járó ügyintézést mi vállaljuk.

 

Biztosításban tud segíteni a WorldEdu? Kötelező kötnöm?

Igen, tudunk segíteni a biztosításban is, azonban EU-n belül nem kötelező biztosítást kötnöd, Te választod meg, hogy szeretnél-e vagy sem. Vízumköteles országba viszont kötelező.

 

Hogyan foglaljak repülőjegyet?

Ebben is segít Neked a WorldEdu. Partner utazási irodákon keresztül intézzük a foglalásod.

 

Várni fognak a reptéren?

Minden iskolánál foglalható reptéri transzfer. Ennek a szolgáltatásnak a díját a tandíjak nem tartalmazzák, külön kell fizetni. Sok esetben ettől a díjtól lényegesen kedvezőbb áron tudsz eljutni a szállásra.

 

A kinti reptéri transzfer intézésben is segítségemre lesz a WorldEdu?

Minden iskolánál foglalható reptéri transzfer. Ennek a szolgáltatásnak a díját a tandíjak nem tartalmazzák, külön kell fizetni. Sok esetben ettől a díjtól lényegesen kedvezőbb áron tudsz eljutni a szállásra.

 

Hogyan tölthetem el kint a szabadidőmet?

Az iskolák gazdag szabadidős programokat kínálnak a tanítás mellett. Vannak ingyenes programok és költségtérítéses programok is, amit a helyszínen kell fizetned. Ilyen például a hajókázás, kirándulás, stb.

 

Mindenképpen kell útlevéllel rendelkeznem?

Ha vízumköteles országba utazol, akkor igen. Visszaérkezést követően legalább hat hónapig még érvényes útlevéllel kell rendelkezned. EU-n belül elég a személyi igazolvány.

 

Milyen kedvezményekben részesülhetek?

A WorldEdu mint szerződött partner kedvezőbb árat kap az iskoláktól, mint a honlapjukon szereplő listaár. Így érdemes rajtunk keresztül jelentkezned, mert spórolhatsz is, és nem utolsó sorban mindenben a segítségedre vagyunk az ügyintézés során.

Van olyan kérdés, amire nem kaptál választ, írj emailt vagy  telefonálj!

Általános tudnivalók a tanfolyamokról, iskolákról

Mikor indulnak a nyelvtanfolyamok?

A nyelvtanfolyamok hétfőnként indulnak, heti rendszerességgel, melyekhez bármikor lehet csatlakozni. A nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat az iskolák mindig kijelölt, fix dátummal indítják.

 

Hetente hány órát vesznek igénybe a kurzusok?

A kurzusok intenzitása típusfüggő. Ez a szám, attól függően, hogy general, semi-intensive vagy intensive kurzust választunk heti 15-35 óra között mozoghat.

 

Mi a legrövidebb, illetve a leghosszabb válaszható kurzus?

A legrövidebb válaszható kurzus 1 hetes. Maximum időre vonatkozó korlátozás ugyan nincs, de 52 hétnél hosszabb idő nem ajánlott.

 

Milyen szintű nyelvtudás kell a tanfolyamokra való jelentkezéshez?

A nyelvtanfolyamok szintje kurzustól függően rendkívül széles skálán mozog, így az abszolút kezdő szinttől a haladóig mindenki megtalálja a saját szintjének megfelelőt.

 

Melyik csoportba kerülök?

Az első, orientációs napon kerül sor a szintfelmérő megírására, amiből az iskola megállapítja, hogy melyik csoportba fogsz járni.

 

Van lehetőségem nemzetközi nyelvvizsga felkészítő kurzuson részt venni?

A nyelvkurzusok között, az arra igényt tartóknak lehetőségük van IELTS, TOEFL, Cambridge stb. előkészítő tanfolyamot is választani, melyek kifejezetten a nyelvvizsgára való felkészülést szolgálják.

 

Hány fős csoportok vannak?

Iskolától és szinttől függően, a csoportok általában 5-12 fő közöttiek.

Miből fogok tanulni?

Tanárfüggő. Valaki fénymásolt anyagokat ad a diákoknak, van aki tankönyvből halad. A tananyag (könyv, fénymásolatok) sok esetben benne van a részvételi díjban, amely vagy ingyenes tananyagot, vagy ingyenes tananyaghasználatot jelent (kölcsönzés). Az utóbbi esetben általában az iskolák a könyvekért letétet kérnek, amelyet a tanfolyam végén visszatérítenek. Lehetőség van csökkentett áron való megvásárlására is. Ha a tandíjon felül fizetni kell a tananyagért, az iskola a számlán feltünteti.

 

Mikor van a tanfolyam?

Az iskolákban kizárólag hétköznap van oktatás. A tanítási napon belül az iskolák többsége tart délelőtti vagy délutáni órákat is. Így ki tudod választani, hogy melyik időpontban járnál tanfolyamra. Az intenzív kurzusok esetében ez délelőtti és délutáni elfoglaltságot is jelent. A végleges órarendet az első orientációs napon fogod megkapni.

 

Mi a következő lépés, miután eldöntöttem, hogy hova szeretnék menni?

Amikor kialakult véglegesen, hogy melyik városban, milyen képzésen szeretnél részt venni, mikor szeretnél kiutazni, kitöltjük az iskolai jelentkezési lapodat, hogy a kinti fogadó intézménynél a regisztrációd elkezdődjön. Egyúttal hivatalos utazási szerződést is kötünk Veled, amely számodra teljes biztonságot és garanciát nyújt a külföldi tanulmányaidra.

 

Mennyivel a kurzus kezdése előtt kell jelentkeznem?

Ez attól függ, hogy melyik országban szeretnél tanulni. Amennyiben vízumköteles országba utazol, akkor számolnod kell vízum elbírálási idővel is, kb. 4-6 héttel a kurzus kezdése előtt javasolt. Ha közeli, vízummentes országba mész, akkor kb. 2 héttel a kurzus megkezdése előtt is jelentkezhetsz. Persze mindenkinek javaslom, hogy időben adjuk le a jelentkezést, mert repülőjegy miatt sem mindegy, hogy mennyivel indulás előtt veszed meg. Illetve pl Angliában a június-szeptember főszezonnak számít, az iskolák felé időben kell jelentkezni, hogy biztosan legyen helyed.

 

Tanulás mellett dolgozhatok is?

Vannak iskolák, ahol szerveznek olyan programokat, kurzusokat, amelyek fizetett munkával vagy szakmai gyakorlattal egybekötött nyelvtanfolyamot kínálnak. Ha érdekel, személyesen vagy emailen kaphatsz róla bővebb felvilágosítást. Ezeken a programokon felül egyénileg is van lehetőséged dolgozni, persze azt figyelembe kell venned, hogyha vízumköteles országba utazol, a vízumod lehetővé teszi-e a legális munkavállalást. Ezekről a lehetőségekről szintén bővebben beszélünk, ahogy megvan a kiválasztott helyszín, ahol tanulni fogsz.

 

Van olyan kérdés, amire nem kaptál választ, írj emailt vagy telefonálj!

Választható nyelvek

Angol:

A világ ma angolul beszél, kb. 1,8 milliárd ember használja világszerte. Közhely, de igaz. Az angol nyelvet a világ számos országában anyanyelvként beszélik (pl.: Egyesült Királyság, Írország, Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Málta, Dél-Afrika).
A statisztikák szerint 446 millió anyanyelvi beszélője van napjainkban, és 53 ország hivatalos nyelve az angol.
Országok, ahol angolul tanulhatsz: Egyesült KirályságÍrországMálta, USA, KanadaAusztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Ázsia

 

Német:

A német a germán nyelvek nyugati ágába tartozó nyelv. Körülbelül 90-98 millió ember anyanyelve, s további 80 millió ember tanult nyelve, ezért a világ legfőbb nyelvei közé tartozik. Az Európai Unióban a németet beszélik a legtöbben anyanyelvként. A német nyelv ma egyetlen hivatalos nyelv Ausztriában és Liechtensteinben. Az egyik hivatalos nyelv Németországban, Svájcban, Luxemburgban, Olaszországban, azon kívül Belgium, Dánia és Oroszország egyes területein.
Országok, ahol németül tanulhatsz: Ausztria, Németország, Svájc

 

Olasz:

Az olasz közkedvelt második vagy harmadik idegen nyelvként. Népszerűségét egyfelől Olaszország viszonylagos közelségének és a jelentős számú olasz tulajdonú vállalat jelenlétének, másfelől a nyelv viszonylagos könnyűségének köszönheti, amely különösképpen igaz, ha már egy vagy két idegen nyelvet is beszélsz.
Országok, ahol olaszul tanulhatsz: Olaszország

 

Spanyol:

Az angol és a kínai nyelv után a spanyolt beszéli a világon a legtöbb ember. Spanyolország mellett egész Közép-Amerika, Dél-Amerika jelentős része, az USA lakosságának mintegy negyede beszéli anyanyelvként, vagy második nyelvként a spanyolt. Manapság egyre többen tanulnak spanyolul, mely tendencia megfigyelhető Magyarországon is.
Országok, ahol spanyolul tanulhatsz: Spanyolország, Latin-Amerika: Kuba, Mexico

 

Francia:

A francia nyelv hagyományosan a diplomácia nyelve. Az Európai Unióban és az Európa Tanácsban leggyakrabban használt nyelv az angol mellett. Az Európai Unió lakói számára egyre inkább legalább két nyelv ismerete szükséges, amelyek közül nyilvánvalóan az első az angol, a második leggyakrabban választott nyelv pedig a francia, így Európa lakosságának jelentős része beszéli második vagy harmadik nyelvként. Franciaországon kívül Belgium, Svájc és Kanada hivatalos nyelve a francia.
Országok, ahol franciául tanulhatsz: FranciaországKanada, Svájc

 

Portugál:

A portugál nyelv több mint 210 millió ember anyanyelve, amivel a spanyol után a második legtöbb beszélővel rendelkező újlatin nyelv, a világ nyelvei közül pedig az 5-7. helyen áll. A portugál az elsődleges és egyben hivatalos nyelve pl. Brazíliának, Portugáliának.
Országok, ahol portugálul tanulhatsz: Portugália, Brazília

Ügyintézés menete

A teljes ügyintézés körülbelül 1-6 hetet vesz igénybe, attól függően, hogy melyik országot választottad. A vízumköteles országok esetében az ügyintézési idő átlagosan 4 hét. Kérünk, időben kezdj el tájékozódni és intézkedni, hogy a terveid szerint tudj indulni. A repülőjegy vásárlás szempontjából is érdemes előre tervezni.

 • Tájékozódás, érdeklődés, információ gyűjtés

Emailen (info@worldedu.hu), telefonon (+36-30-897-7828) vagy személyesen tudsz naprakész tájékoztatást kapni a lehetőségeidről, tanfolyamokról, árakról, kedvezményekről.

 • Jelentkezés az általad kiválasztott programra

Miután megszületett a döntés, hogy melyik ország, melyik iskola, melyik képzését választod, ki kell töltened a WorldEdu jelentkezési lapját, ami alapján le tudjuk adni a kinti iskolának a jelentkezésedet. Egyúttal hivatalos oktatási szerződést is kötünk Veled, amely számodra teljes biztonságot és garanciát nyújt a külföldi tanulmányaidra.

 • Az iskola ezután megküldi az visszaigazolást, hogy felvettek a programra és ezzel egy időben a számlát is.
 • A tandíj befizetése
 • Vízumigénylés, amennyiben szükséges

Teljes körű szolgáltatásunkba beletartozik, hogy amennyiben vízumköteles országba jelentkezel, összeállítjuk, kitöltjük és beadjuk a Követségre a vízumkérelmedet.

 • Kiegészítő szolgáltatások intézése:

Repülőjegy, szállás, biztosítás

 • Információs csomag átvétele:

Iskolai visszaigazolások, iskola címe, szállás, vízum, hasznos elérhetőségek, információk

 • Utazás, részvétel a tanfolyamon
Külföldi tanulmányok előnyei
 • Fantasztikus helyszínek és iskolák közül válogathatsz a világ minden tájáról
 • Nemzetközileg elismert programok
 • Életre szóló élmények, tapasztalatok
 • Barátok a világ minden tájáról