+36308977828 info@worldedu.hu

Külföldön, anyanyelvi környezetben nagyon hatékonyan és gyorsan lehet nyelvet tanulni, hiszen az órák után is „rá vagy kényszerítve”, hogy idegen nyelven kommunikálj, attól függően, hogy melyik országban vagy.
Ha a csoporttársakkal szeretnétek közös programot tervezni, vagy a buszon jegyet szeretnél venni, beszélned kell, nincs mese. Így viszont a nyelvtanulás és gyakorlás nem ér véget az iskolában, ráadásul minden impulzus az adott nyelven ér: tv, rádió, tömegközlekedés, a körülötted lévő emberek, stb. Ezek a tényezők mind segítenek abban, hogy könnyebben és gyorsabban tanulj nyelvet.

Persze tudjuk, hogy ez nem kis döntés, és kell hozzá bátorság is: idegen, új országba és kultúrába csöppensz bele, távol a megszokott környezettől, barátoktól, családtól. A külföldi nyelvtanulás bár természetesen költségekkel jár, de ez egy hasznos és megtérülő befektetés. A magabiztos nyelvtudás mellett temérdek kaland vár rád.

Jó tanácsok a külföldi nyelvtanuláshoz

Helyszín kiválasztása:

Mindenkinek van egy olyan ország vagy város a szívében, ahova szívesen utazna – most itt a lehetőség, keress az országok között neked megfelelőt! Amennyiben viszont csak azt tudod, hogy az angol nyelvtudásodat szeretnéd fejleszteni, akkor itt vagyunk, és segítünk az igényeidnek, hobbidnak megfelelő anyanyelvi környezetet megtalálni.

A Magyarországról külföldre induló diákok többsége angol és német nyelvterületre igyekszik, de ma már a francia, olasz és spanyol nyelv is egyre népszerűbb.

Természetesen tájékozódni kell arról, hogy az iskola hol helyezkedik el, e nélkül nem szabad elindulni! Járjunk utána, kérdezzünk bátran! A WorldEdu munkatársai azért vannak, hogy minden kérdésedre választ kapj. Segítsünk kiválasztani a számodra megfelelő várost és az igényeidnek megfelelő iskolát.

Évente több iskolát és helyszínt is meglátogatunk, leellenőrzünk, mivel a személyes benyomás és tapasztalat nagyon fontos a számunkra. Így apró jó tanácsokkal, tippekkel is el tudunk látni az adott iskoláról, nyelvterületről.

Nyelvtanfolyam:

Azt, hogy milyen céllal szeretnél külföldön nyelvet tanulni, biztosan tudod. Ennek megfelelően tudsz választani a következő nyelvtanfolyam-típusok közül:

Felnőtt nyelvtanfolyamok:

  • Általános nyelvtanfolyam (standard, intenzív)
  • Nyelvvizsga-felkészítő tanfolyam
  • Magánóra
  • Szenior tanfolyam
  • Üzleti angol
  • Élményprogram (nyelv+hobbi)
  • Kombinált nyelvtanfolyam (pl. délelőtt általános angol, délután pedig nyelvvizsga-felkészítő)

Bármelyik konzultációs lehetőséget választod (telefonos, email-es vagy személyes konzultáció), segítünk a célodnak megfelelő nyelvtanfolyam vagy iskola kiválasztásában.

Bármelyik konzultációs lehetőséget választod (telefonos, email-es vagy személyes konzultáció), segítünk a célodnak megfelelő nyelvtanfolyam vagy iskola kiválasztásában

Mennyi ideig tart egy külföldi nyelvtanfolyam?

Érdemes előre eldönteni, hogy mennyi időt akarunk külföldön tölteni.

nyelvtanfolyamokra akár már 1 hetes időtartamra is jelentkezhetsz. Nyilván minél hosszabb távra mész, annál hatékonyabban tudod elsajátítani az adott nyelvet. Málta és Anglia esetében általában 2-12 hetes tanfolyamra jelentkeznek, Ausztráliába viszont általában féléves kurzusra tanuló vízummal utaznak. Fontos tudni, hogy turistavízummal maximum 12 hetes tanfolyamon van lehetőséged részt venni.

Érdemes azzal számolni, hogy – bármilyen időtartamú nyelvtanfolyamra mész – az eleje nem lesz könnyű. Ahogy mondani szokták: minden kezdet nehéz. Ne ijedj meg, ha az első nap után úgy mész haza, hogy ez neked sok – ez teljesen természetes. Azért vagy ott, hogy tanulj! Adj egy kis időt magadnak! Bele kell rázódni. Természetesen, ha kb. 1 hét elteltével sem érzel változást, és továbbra is nagyon nehéznek érzed, jelezd a tanár felé, és lehetőséged van csoportot váltani. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha esetleg a szintfelmérő alapján gyengébb csoportba kerültél.

A tapasztalatok és a visszajelzések azt mutatják, hogy kb. a 3. hét után állsz át a gondolkodásban – légy türelmes.

Ha csak rövid időre van lehetőséged külföldre utazni nyelvet tanulni, akkor inkább az intenzív tanfolyamot válaszd. Így rövidebb idő alatt magasabb óraszámban, hatékonyabban tudod elsajátítani az idegen nyelvet.

Biztosítás:

A kint tartózkodásod alatt érdemes igénybe venned egy teljes körű baleset-, beteg- és poggyászbiztosítást. Természetesen a biztosítás kiválasztásában és kötésében is a segítségedre vagyunk – kattints a linkre.

A WorldEdu csapata igyekszik megkönnyíteni a felkészülést, hogy neked csak a csomagolással kelljen foglalkoznod és ne csak kaland, élmény is legyen a nyelvtanulás.

Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot és mindenben segítünk!