+36308977828 info@worldedu.hu

Mindig is érdekelt, hogy mi történik egy diákkal külföldön?

Félsz egy kicsit a külföldi nyelvtanfolyamtól?

Ha még nem vettél részt nyelvtanfolyamon külföldön és érdekel, hogy pontosan hogy is néz ki és hogyan épül fel, akkor ez a cikk Neked szól. A nyelvtanulás leghatékonyabb módja, ha anyanyelvi környezetben tanulunk. Ha rövid idő alatt gyors fejlődést szeretnék elérni, akkor irány külföld!

Külföldi nyelvtanfolyamok azért is népszerűek, mert amellett, hogy iskolába járunk és tanulunk egy teljesen új országot, kultúrát ismerhetünk meg. Barátokra tehetünk szert a világ minden tájáról. De hogy is néz ki ez pontosan?

Meglepő, de a nyelvtanfolyamokhoz bármelyik hétfőn tudsz csatlakozni. Csak ki kell választanod egy tetszőleges kezdő dátumot. Hogyha valaki teljesen kezdő az adott idegen nyelvből, akkor vannak a nyelviskola által javasolt fix kezdő dátumok, amiket érdemes figyelembe venni.

Ha például valaki nyáron szeretne tanfolyamra járni, akkor azért érdemes előre gondolkozni és lefoglalni a tanfolyamot és a szállást a főszezon miatt.

A külföldi nyelvtanfolyamok intenzitása eltérő. Vannak heti 20 órás nyelvtanfolyamok (standard) vagy a heti 30 órás nyelvtanfolyamok (intenzív). Ha csak 2-3 hétre tudsz itthonról elszabadulni, akkor érdemes az intenzív tanfolyamban gondolkoznod.

Nincs korhoz kötve! Minden korosztály számára kínálnak a nyelviskolák programokat. (Nyáron: junior programok is vannak, ami a 18 év alatti korosztálynak szólnak, 18 év felett felnőtt tanfolyamok és 50 év felett is vannak úgynevezett senior tanfolyamok)

Sokan kérdezik, főleg a teljesen kezdők, hogy van-e kint egy magyarul beszélő tanár is, aki segít? A válasz: Nincs. De ne ijedj meg! Hidd el, hogy sokkal gyorsabban ragadnak majd Rád az új szavak, kifejezések. Vegyünk egy példát: van egy szó, amit eddig nem ismertél, pl.: table. A tanár rámutat az asztalra, fényképet mutat, körbe írja a szót. Ezzel megint növelve a szókincsünket és a vizuális memóriánkat is használjuk. Tehát sokkal mélyebben raktározzuk az adott szót.

Az iskolák több, különféle csoportot indítanak, kezdőtől a haladóig. Így mindenki a szintjének megfelelő csoportban kezdi meg a nyelvtanulást. Első nap, hétfőn egy szintfelmérőt írtok és ennek eredménye alapján kerültök a megfelelő csoportba.

Általában 5 hetente van egy nagyobb szintfelmérő teszt. Tanárok folyamatosan figyelik a fejlődést. És hogyha jól haladsz, akkor feljebb tudsz lépni a következő szintű csoportba. Kötelező nyelvvizsga nincs a tanfolyam végén, de hogyha szeretnél nyelv vizsgázni, akkor ezt akár kint a helyszínen, akár itthon is megteheted.

Az órákon van nyelvtan, szókincs fejlesztés, szövegértés, hallás utáni szövegértés, beszéd, írás, esszé írás, csoportos feladatok, játékok, stb.

Ami egy pici nehézség, hogy sok különböző nemzetiségű diákkal találkozol majd kint és elsőre nehéz az akcentust megszokni. Pl. a kínaiakat elég nehéz megérteni. Hozzá kell szokni.

angol tankönyvek
De nem csak ezt kell megszoknod. Adj időt magadnak! Teljesen új közegbe kerülsz a külföldi nyelvtanulásod alkalmával. Kilépsz az itthon megszokott hétköznapokból, mókuskerékből. Sokaknak nagyon fura, hogy újra iskolába kell járni. Az is elő szokott fordulni, hogy első nap megfájdulhat a fejed, azt sem tudod hol vagy. Ha az első napokban nehéznek is érzed a csoportot, adj tényleg időt magadnak, hogy megszokd. Belejössz és utána menni fog. Ha valami miatt mégis vagy nagyon erős a csoport vagy nagyon gyengének érzed, akkor lehetőség van arra, hogy csoportot váltsál. Ezt a tanárral le tudod beszélni a helyszínen. De tényleg nem győzöm hangsúlyozni és nagyon fontos, hogy ne rögtön az első nap után dönts!

A bejegyzés folytatását hamarosan feltesszük. Ha addig is kérdésed lenne, állunk rendelkezésedre, keress minket az elérhetőségeink bármelyikén!